BVF WFD SERIES - grijaći kabeli

Jednostavno i ekonomično rješenje za podno grijanje

Tehnika podnog grijanja s kabela za grijanje ima povijest gotovo 40 godina. Njegove glavne značajke, niski troškovi ulaganja i pouzdanost nisu se mijenjali za to vrijeme. Međutim, tehnologija je doživjela značajne promjene. Grijaći kablovi BVF dizajnirani su isključivo s tehnologijom dvostrukog vodiča, što jamči bolju radnu učinkovitost i duži vijek trajanja.

Tehnologije zagrijavanja grijaćim kabelom u osnovi je razvijen za sustave podnoga grijanja, međutim, danas se primjenjuje i u druge namjene (npr. grijanje cijevi, uklanjanje hladnih mostova, odleđivanja,...).

Instalacija grijaćih kabela prilikom postavljanja u betonske podloge može se provesti brzo i pri vrlo niskoj cijeni. Njihov rad je ekonomičnije korištenjem noćne struje.

Opis kabela

Grijaći kabeli BVF WFD serije su dvožilne i samo jednu stranu (hladan kraj) kao spojnu točku na instalaciju. Nije potrebno komplicirano preliminarno planiranje. Grijaći kabel može se sigurno pričvrstiti na podlogu pomoću trake za pričvršćivanje ili na čeličnu mrežu koja se koristi za izvođenje podloge, bez potrebe za posebnim sustavom instalacijskog sloja, samo uz potrebnu termoizolaciju koja se izvodi kod gradnje i odgovara trenutnim standardima zbog najekonomičnijeg rada sustava.
Česta pitanja

Specifikacije proizvoda

  • Snaga: 20W / m
  • Dimenzije: 10-200 m
  • Vrsta kabela: dvostruko izolirana, uzemljena
  • Izolacija grijaćih kabela: dvostruka izolacija, TTPE, HDPE
  • Izolacija vanjskog ovoja: PVC
  • Promjer kabela: 4,8mm
  • Spojni kabel: 2,5 m s jedne strane (jedan hladan kraj)
  • Pričvršćivanje: traka za pričvršćivanje BVF
  • Pakiranje: kutija
  • Certifikat: CE

Upravljanje - termostati

Kvalitetan odabir termostata i upravljačkih sustava

Od jednostavnih programabilnih termostata do kontrole WIFI zone
Kod električnih sustave grijanja, svaka soba je neovisni krug grijanja. Odaberite najprikladnije kontrole za svoje potrebe. Standardni programabilni termostati također donose značajnu uštedu, no naš sustav upravljanja zonama i najnoviji termostati koji podržavaju WiFi smart kontrolu daju bolje rezultate nego ikada prije, uz maksimalnu udobnost.

Dimenzioniranje Kabela

Slojevi postavljanja

Grijaći kabel u osnovi koristi se za postavljanje u estrih za akumulacijsko grijanje ali se može koristiti i direktno ispod pločica u ljepilu.

Postavljanje ispod keramičkih pločica

1. Završna podna obloga može biti kamen, pločice ili slična obloga koja je pogodna za podno grijanje koja se lijepi na podlogu.
2. Fleksibilno ljepilo ili ljepilo za električno podno grijanje 
3. Grijaći kabel od 20W/m, snaga po m2 ovisi od energetske kvalitete objekta odnosno od ciljanog grijanja. Regulira se kod postavljanja razmakom između grijaćih kabela. Dodatno grijanje za udobnost ili osnovno grijanje.
4. Ispod grijaćeg kabela je većinom cementna podloga / estrih,većinom 5 do 8 cm debeli sloj  
5. Podna izolacija postavljena u tijeku gradnje od min. 3 do 8 i više centimetara.
6. Betonska ploča ili deka.

Postavljanje grijaćeg kabela u estrih

1. Završna podna obloga može biti kamen, pločice ili slična obloga koja je pogodna za podno grijanje koja se lijepi na podlogu u ljepilo
2. Cementna podloga / estrih, većinom 5 do 8 cm debeli sloj
3. Grijaći kabel postavljen u estrih vezan vezicama na armaturu. Grijaći kabel od 20W/m, snaga po m2 ovisi od energetske kvalitete objekta odnosno od ciljanog grijanja. Regulira se kod postavljanja razmakom između grijaćih kabela. Dodatno grijanje za udobnost ili osnovno grijanje.
4. PVC folija
5. Podna izolacija postavljena u tijeku gradnje od min. 3 do 8 i više centimetara.
6. Betonska ploča ili deka.

Zatražite ponudu

Odmah kontaktirajte dobavljača

Pošaljite upit

Traka za pričvršćivanje grijaćeg kabela

BVF traka za pričršćivanje kabela za sve vrste unutarnjih grijaćih kabela dolazi u pakiranjima od 5 i 25 metara. Može se rezati na bilo koju potrebnu dužinu. Osigurava postavljanje grijaćeg razmaka između grijaćih kabela.
Avtorske pravice © 2024. Mirakul inovativna grijanja, Vse pravice pridržane
To spletno mesto uporablja piškotke in podobne tehnologije, da vam zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo, vključno s prilagajanjem oglaševanja in vsebine. S klikom na 'Sprejmi' sprejemate vse piškotke.
Partner zona