Česta pitanja

Kako treba pričvrstiti grijaći kabel?

BVF traka za pričvršćivanje: ako se kabel polaže nakon izlivene podloge / betona, polaže se u ljepilo za pločice iloi samonivelirajuću masu. Na traci možete podesiti predviđeni razmak grijaćeg kabela.

Betonska čelična mreža: može se pričvrstiti na betonsku mrežu pomoću pvc vezica.

Može se postaviti u gotov beton, ljepilo za pločice ili samonivelirajuću masu

U masu za izravnavanje podloge i u ljepilo za pločice, preporučujemo tehnologiju grijanja sa mrežicama BVF H-MAT, zbog brzog i jednostavnog postavljanja i postizanja veće gustoće položenog kabela. Kabel za grijanje WFD može, naravno, biti pričvršćen na gotovi beton pomoću trake za pričvršćivanje BVF.

Može li se kabel za električno zagrijavanje prekinuti ili skratiti?

Ne. Stoga je važno odabrati ispravnu veličinu prije početka rada. Ako ste počeli instalirati duži kabel nego što je potrebno, moguće rješenje je povećanje gustoće razmaka polaganja. Nikada nemojte rezati ili skratiti grijaći kabel. U slučaju oštećivanja, BVF Repair Kit-om se može izvršiti popravak.

Koji razmak polaganja je potrebno između kabela?

Kapacitet grijanja koji se ugrađuje određuje se vrijednostima izolacije zgrade i debljinom podloge. Idealan razmak kabela je 7 do 16 cm. Uz instalacijski razmak od 25 cm, sustav podnog grijanja se više ne može provesti bez gubitka komfornosti. U takvim slučajevima preporučujemo korištenje kabela niže snage za grijanje.

Treba li postaviti reflektirajući sloj?

Nije opravdano, ali je izvedivo u slučaju podnog grijanja sa akumulacijom topline, postavlja se izravno na toplinsku izolaciju otpornu na udarce. Reflektirajuće folije nemaju nikakvu toplinsku izolaciju.

Kako mogu izvesti rubno grijanje uz vanjski plašt zgrade?

U slučaju velikih prozora, može biti potrebno postavljanje rubnog grijanja. U tim slučajevima, smanjenjem razmaka grijaćih kabela možete nadoknaditi veći gubitak topline uzrokovan toplinskim mostom. Obično je ovo širina od 50-70 cm duž fasadnog zida.

Kakvu podlogu i koje debljine mogu staviti?

4-12 cm. Pri projektiranju i definiranju snage po kvadratnom metru, treba uzeti u obzir masu i debljinu podloge. Sve debljine se mogu zagrijati, ali prekomjerna toplinska inercija može uzrokovati gubitak udobnosti. Preporučena je upotreba sloja podloge od max. 6-8 cm za podno grijanje.

Koji grijaći kabel da izaberem od 10 ili 20 W/m?

Odluka o ovome je stvar stručnjaka. Općenito se može reći, preporučuje se korištenje proizvoda od 10 W / m za nisko energetske kuće.

Mogu li koristiti grijaći kabel za nešto drugo?

Korištenje grijaćih kabela stalno se širi, savjetujte se konzultacija sa stručnjacima u slučaju drugačije upotrebe.

Na koliko se zagrije grijaći kabel?

Rad kabela podnog grijanja je tvornički optimiziran. Pri radnoj temperaturi, kabel za grijanje može biti i do 40-60 ° C, no ta vrijednost nije relevantna s obzirom na činjenicu da materijali za provođenje topline okružuju površinu kabela. U slučaju podnog grijanja, temperatura površine za prijenos topline je mjerodavno. Podno grijanje po svjetski standardima se kreće između 29 ° C i 31 ° C, bez obzira radi li se o električnom ili vodenom, konvencionalnom sustavu. Ove standardne vrijednosti mogu se mijenjati postavkama termostata.

Copyright © 2024 Mirakul inovativna grijanja, Sva prava pridržana, web dizajn: design project
Mirakul inovativna grijanja d.o.o. poštuje vašu privatnost (Uvažavanje Vaše privatnosti). Kolačiće (cookies) koristimo kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, za analizu prometa ili u marketinške svrhe, integraciju s društvenim mrežama. Kolačići omogućavaju web stranicama da spreme podatke koji se koriste kada korisnik ponovno posjeti web stranicu. Postavke kolačića možete kontrolirati i prilagođavati u vašem pregledniku. Ukoliko odaberete opciju da ne želite prihvatiti kolačiće, možda nećete moći koristiti određene funkcije naših stranica. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate korištenje kolačića. Vaš Mirakul inovativna grijanja d.o.o. - Uvjeti poslovanja
Partner zona